Een draadloos netwerk, wat is dat nou eigenlijk?

Letterlijk betekent het: draadloos netwerk. Voor veel mensen is Wi-Fi of ‘waifi’ een verzamelnaam voor alles wat met internet te maken heeft. Wifi via een accespoint of router is eigenlijk niets meer dan een draadloze brug die de verbinding verzorgt tussen jouw apparaat en het wereldwijde web.

Vandaag de dag kan je niet meer zonder een draadloos netwerk. Bijna al je apparaten willen tegenwoordig draadloos verbinden met internet. Of het nu je smartphone is of je oven, ze willen allemaal informatie uitwisselen. Dit doen ze om jou makkelijker door de dag te helpen maar uiteraard ook om fabrikanten informatie over jouw locatie of vaak gebruikte ovenstand door te kunnen geven.

Een goed werkende Wi-Fi verbinding is in elke thuissituatie cruciaal. Je wilt tenslotte ongestoord muziek kunnen luisteren in bad en kunnen surfen vanuit je hangmat in de tuin. Maar ook je mooie Tesla voor de deur van de laatste software kunnen voorzien. Draadloze verbindingen zijn er overal, altijd.

Ook op kantoor kun je niet zonder. Die belangrijke online vergadering, een speech van de CEO of al die last minute orders die moeten worden verwerkt in je magazijn kunnen geen doorgang vinden zonder dat je een goede en stabiele verbinding hebt. We zijn bijna helemaal afhankelijk van verbindingen.

Waar kunnen wij je op dit gebied mee helpen?

  • Het maken van een netwerkplan voor je nieuwbouwhuis
  • Advies over plaatsing en keuze van diverse apparatuur
  • Levering en programmeren van je WiFi systeem
  • Verbinden van je multi-room audiosystemen
  • Ervoor zorgen dat jouw WiFi niet wordt verstoord door netwerken van buren
  • Wij regelen dat al jouw huisgenoten makkelijk kunnen verbinden
  • Als je WiFi bij ons bestelt, zorgen we ervoor dat jij gemakkelijk je netwerk beheert via een app
  • Of je nu met 2 of 250 collega’s bent, wij leveren netwerken die makkelijk zijn op te schalen
  • Wij luisteren naar je wensen, denken proactief mee en maken samen met jou een plan

Goed werkende WiFi is stap 1. Stap 2 is een goed werkende internetlijn. Een aanbieder die bij je past. Een internetsnelheid die uitgezocht is naar jouw behoeftes. Wij adviseren en kijken naar de mogelijkheden op jouw adres. Glasvezel, Coax of Adsl er is altijd een werkbare oplossing te realiseren.

Is offline geen optie? We bieden ook mooie back-up oplossingen via 4g of zelfs 5g. Als je vaste aanbieder storing heeft, neemt het back-up systeem dit naadloos over. Zo blijf je altijd verbonden.

Wil je eens praten over hoe we samen een mooie verbinding kunnen realiseren? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.